איך קיבלנו תושבות צרפתית

איך קיבלנו תושבות צרפתית

זה לא קשה לקבל תושבות צרפתית, ברגע שמבינים את התהליך ועושים הכל מסודר. למצוא מידע ולהבין אותו זה החלק הקשה.

אני כותבת את הפוסט הזה בתקווה שאני אצליח לחסוך לכמה שיותר מכן את הסטרס והבלגאן שאנחנו עברנו בדרך לתושבות צרפתית.

למרות שעברנו במסגרת הדוקטורט ובשייכות ל CERN המצב שלנו היה קצת יוצא דופן. הדרך הקלה הייתה לעשות בדיוק מה שאמרו ב CERN ושהם יטפלו בכל המסמכים אבל התנאים שלהם לא התאימו לנו, בגלל כל מיני סיבות, לדוגמה, שאני לא אוכל לעבוד, ולא רצינו לסגור את האפשרות הזאת במיוחד שידענו שיש אפשרויות אחרות בגלל שלדוד יש דרכון רומני.

הפוסט הזה הולך להיות טכני ומלא בפרטים משעממים אבל זה הפוסט שהולך לעשות לכן סדר בכל מה שאתן צריכות לדעת על התהליך לקבלת תושבות צרפתית והכנה של מסמכים.

חשוב לי להדגיש שכל הפרטים היו נכונים לשנת 2022, טסנו לצרפת בדצמבר 2021 וניגשנו לפרפקטור בפברואר 2022. ממליצה לבדוק את המידע בקישורים שאצרף בהמשך.

בירור זכאות לתושבות צרפתית

נתחיל מההתחלה, למזלינו, לדוד יש דרכון רומני, כרגע רק לו, לא עשינו דרכון לילדים ולי לא מגיע למרות שאנחנו נשואים. רומניה היא חלק מהאיחוד האירופי ולכן אזרחי רומניה יכולים לעבוד ולחיות במדינות אירופה השונות. כל מדינה והתנאים שלה. בצרפת, אזרח רומני יכול לחיות ולעבוד באופן חוקי, וכך גם הקרובים שלו מדרגה ראשונה, כלומר, ילדים ובני זוג. 
מה שאנחנו עשינו וכשאני אומרת אנחנו, אני מתכוונת לדוד, זה לקרוא ולחפור באתרים ממשלתיים של צרפת ולוודא את כל הפרטים.
התחלנו מהאתר הזה – זה אתר רשמי של ממשלת צרפת שמספק מידע ומפנה למשרדי ממשלה אחרים לפי הצורך.
 

תהליך קבלת תושבות צרפתית

זה התהליך כפי שאנחנו הבנו וביצענו אותו: 
עבור בן/בת זוג של אזרח אירופאי, אפשר להכנס לצרפת עם ויזת התייר הרגילה שתקפה ל 3 חודשים, ובזמן הזה צריך לגשת לפרפקטור (prefecture) שזה המקביל הצרפתי למשרד הפנים הישראלי, הם מנפיקים אישורי תושבות, רשיונות נהיגה, דרכונים וכו'
צריך לקבוע פגישה בסניף הפרפקטור של מחוז המגורים שלכן ולבקש תעודת תושבות. שימו לב לא בכל סניף זה אפשרי, צריך לוודא את זה קודם. אנחנו נסענו לעיר במרחק שעה מאיתנו כדי להגיע לסניף המתאים. 
 
 

המסמכים שאיתם צריך להגיע לפרפקטור הם:

דרכון בתוקף

כן אני מבינה שזה יכול להיות אתגר בימינו

3 תמונות פספורט

אנחנו הבאנו תמונות רגילות שצילמנו בישראל, ברוב חנויות הצילום ידעו מה הדרישות. אם תלחצו על הכותרת זה יוביל אתכן לאתר של ממשלת צרפת המפרט את הדרישות

הוכחת מגורים

במקרה שלנו זה היה חוזה דירה שעליו שנינו היינו חתומים

תעודת נישואים

מתורגמת עם אישור נוטריון וחותמת אפוסטיל

הוכחה לביטוח בריאות

עשינו ביטוח נסיעות רגיל וזה הספיק

הוכחה לאמצעים כלכליים

מומלץ להראות חוזה עבודה שמפרט מה תהיה ההכנסה וכל מקור הכנסה אחר שיש לכן. אם אין הכנסה קבועה מעבודה אפשר להראות חסכונות. אנחנו הגשנו את החוזה מול CERN ויתרות בחשבון הבנק בישראל.

הפגישה לקבלת תושבות צרפתית

אחרי שקבענו פגישה, כדי לוודא שלא יהיו תקלות, ושאכן נגיע עם כל המסמכים הדרושים, שלחנו להם אימיילים עם שאלות על המסמכים הדרושים והם ענו לנו יחסית מהר ובצורה ברורה. 

שימו לב – ההתכתבות איתם היא בצרפתית! גם הפגישה עצמה בצרפתית, אם אתן לא יודעות צרפתית אתן צריכות למצוא מתרגמת או חברה או קרובת משפחה שתבוא איתכן, אל תבחנו את הסבלנות של נותני השירות במשרדי הממשלה בצרפת.

ביום הפגישה, תקפידו להגיע בזמן! תבדקו מראש דרכי הגעה ומקומות חניה וכל מה שצריך כדי שלא יהיו הפתעות.

במהלך הפגישה תהיו מנומסות, עניינייות, תגישו את כל המסמכים, ותענו על כל השאלות שישאלו אתכן. חשוב להכין את המסמכים מראש, לפי הסדר, הם צריכים את המסמכים פיזית, הם לוקחים אותם ולא מחזירים, אז תוודאו שאתן מכינות העתקים ומדפיסות כל מה שצריך.

בסוף הפגישה (אם הכל עבר בשלום ולא חסר לכן שום מסמך) תקבלו אישור זמני שהתיק שלכן בטיפול (récépissé) זה אישור שתוכלו להציג לרשויות אם תצטרכו להראות שאתן נמצאות באופן חוקי בצרפת. גם יגידו לכן מתי בערך התעודה תהיה מוכנה.

חשוב לדעת שלא תוכלו לצאת מגבולות צרפת עם האישור הזמני, אתן תצטרכו לחכות לתעודת התושב הקבועה שלכן. אלא אם כן, לא ניצלתן את ויזת התייר הרגילה, כלומר 3 החודשים שמותר לכן לשהות בצרפת עם דרכון ישראלי.

במקרה שלנו אנחנו נכנסנו לצרפת בפעם הראשונה בדצמבר 2021 ואחרי הפגישה בפרפקטור טסנו לישראל בפברואר 2022, היינו בצרפת קצת פחות מהזמן המותר. כשטסנו שוב לצרפת במרץ, הפקיד בגבול שאל אותי למה אני נכנסת לצרפת ולאיזו מטרה כי הוא ראה שכבר ניצלתי כמעט את כל הויזה של התיירים. הסברתי לו שיש לי אישור זמני, הצעתי להראות לו אותו והוא האמין לי והעביר אותי. 

בחודש אפריל קיבלנו מייל שמודיע שתעודת התושב שלי מוכנה יאי! כדי לאסוף את התעודה קבענו עוד פגישה.

וכדי שזה לא יהיה פוסט משעמם לגמרי, תנו לי לספר לכן איך נסענו לאסוף את תעודת התושב שלי פעמיים!

כן כן פעמיים! 

למה?

כי בפעם הראשונה שקבענו פגישה, והכוונה היא שבחרנו באתר שלהם מבין התאריכים שהם מציעים, בחרנו בתאריך שהסתבר שהיה חג לאומי והכל היה סגור! לא ברור לנו עד היום איך התאריך הזה היה זמין לבחירה, ולא רק שהוא היה זמין לבחירה, יומיים לפני קיבלנו תזכורת!!! שיש לנו פגישה בפרפקטור בתאריך הזה. כמה ימים לפני הפגישה הבנו שמדובר בחג, וחשדנו שהם יהיו סגורים אבל החלטנו לנסות בכל זאת. אז ארזנו את הילדים ונסענו לשם כדי למצוא משרד סגור, נעול, מאחורי גדר בלי נפש חיה ברחוב 🙂

צחקנו על עצמינו וניצלנו את היום כדי לטייל ברחובות הריקים של העיר, היה נחמד בסופו של דבר.

בפעם השניה שנסענו, הכל היה פתוח ועבד כרגיל, קיבלנו את התעודה בלי בעיה ונסענו שמחים ומאושרים הביתה.

החלק האירוני היה שדווקא בישראל חגגו באותו היום את יום העצמאות. נו מה לעשות, האירוניה היא חלק מחיינו 🙂  

 

ולסיום, כמה תמונות של רחובות ריקים סביב הפרפקטור ואגם כמובן 🙂

 

מה דעתכן?

חשבתן פעם לעשות רילוקיישן? 

יש משהו שתרצו לשאול אותנו?

דברו איתנו או תשאירו תגובה

עד הפעם הבאה,

Cheers

פוסטים נוספים בנושא רילוקיישן לצרפת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.