רילוקיישן עם כלב

איך עשינו רילוקיישן עם הכלב שלנו הפי 🙂

נכון רילוקיישן זה קשה ודורש הרבה משאבים וכוחות נפשיים, וגם קראתן כבר כמה לא היה לנו מזל בתקופה לפני המעבר, אם לא אז מוזמנות לקרוא בפוסט הזה, אבל, בשום שלב בקבלת ההחלטות שלנו לא עלה ספק אם לעבור עם הפי או לא. הפי הוא חלק מהמשפחה שלנו, והוא יעבור איתנו לכל מקום שנהיה בו, בין אם זה יהיה קרוואן, יאכטה או וילה מפוארת. במקביל לבירורים שעשינו בנוגע אלינו ולילדים ביררנו גם מה צריך עבור הפי.

קצת אחרי שהחלטנו על הרילוקיישן, בפגישה הבאה שלנו עם הוטרינר, שאלנו מה צריך כדי לעשות רילוקיישן עם כלב לצרפת ושוויץ. אנחנו גרים על הגבול וידענו שנהיה גם בשוויץ אז היה לנו חשוב לברר הכל שלא יהיו הפתעות.

למזלינו, התהליך לא היה מסובך, רק דרש הכנה מראש.

מה התהליך עבור רילוקיישן עם כלב?

התהליך מתחלק לשני תחומים, והוא מתרחש במקביל, תהליך בירוקרטי מול הרשויות בישראל ובמדינת היעד, ותהליך מול חברת התעופה.

תהליך מול הרשויות

המרפאה הוטרינרית שלכן אמורה לעזור לכן בזה. שוב היה לנו קצת מזל, שהכרנו גם וטרינרית בשוויץ שעזרה לנו בכל התהליך מול הרשויות בשוויץ וצרפת. אני מאוד ממליצה עליה, זאת ההתמחות שלה יצוא ויבוא בעלי חיים ברחבי כל העולם, יש לה המון ניסיון, היא פשוט אלופה ומדהימה ומטפלת בהפי עד היום. היא ישראלית שחיה פה, ככה שתוכלו לדבר איתה בעברית והיא ממש לא משלמת לי כדי לכתוב את הדברים האלה 🙂 

אני פשוט מאוד אוהבת אותה ואני חושבת שהיא יכולה להקל עליכם כמו שהיא הקלה עלינו.

אפשר ליצור איתה קשר באתר שלה

אז מה עושים?

כ 3 חודשים לפני הרילוקיישן, יש להגיע עם הכלב לוטרינר המטפל ולעשות בדיקת דם. בדיקת הדם הזאת בודקת אם קיימים נוגדנים של כלבת בדם של הכלב, וזה מוכיח שעשיתן את כל חיסוני הכלבת בזמן.
שימו לב- בישראל הדרישה היא לעשות חיסון כלבת כל שנה, בצרפת ושוויץ הדרישה היא כל שנתיים – שלוש וחשוב להבין את זה למקרה שתרצו לחזור עם הכלב לישראל.
בהנחה ובדיקת הדם תקינה אתן יכולות לנוח (כאילו שזה מצב צבירה שקיים בכלל לפני רילוקיישן עם ילדים) עד כ 10 ימים לפני הטיסה שבהן תצטרכו לפגוש שוב את הוטרינר.

סתם, לא באמת, אתן לא יכולות לנוח כי יש עוד החלטות שצריך לקבל 🙂

עד הפעם הבאה שתפגשו את הוטינר אתן צריכות לברר על הטיסה ולהתכונן אליה.

10 ימים לפני הטיסה, לא יותר, אפשר פחות, אתן ניגשות שוב למרפאה הוטרינרית שמטפלת בכלב שלכן והם צריכים למלא טופס שאיתו אתן הולכות אחר כך לוטרינר המחוזי שגם ממלא טופס ומאשר את מה שהכינו לכם במרפאה הוטרינרית.

אחרי הוטרינר המחוזי אתן שולחות את הטפסים לחברת התעופה וגם למדינת היעד.

תהליך מול חברת התעופה - טיסה עם כלב

בגדול אם הכלב שלכן גדול כמו הפי ששוקל 25 קילו הוא יצטרך לטוס בתא המטען של המטוס, אלא אם הוא כלב בתפקיד (כלב נחיה או תמיכה רגשית) כלבים קטנים מורשים לטוס בתא הנוסעים, כל חברה והתנאים שלה.

אנחנו חיפשנו טיסה ישירה, שדה התעופה שהכי קרוב אלינו הוא השדה בג'נבה, טסות ישירות מישראל רק חברת איזיג'ט ואל-על. לא רציתי לקחת טיסה עם עצירת ביניים כי כל טיסה זה סטרס נוסף ועוד אפשרות לתקלות. 

כשהתחלנו לברר על הטיסה עם כלב, מול חברות התעופה, גילינו שאיזיג'ט לא מטיסים חיות בתא המטען, וזה השאיר לנו רק את אל-על.  

מצרפת פה קישורים לאתרים של שתי החברות למקרה שיהיה שינוי בעתיד:

הטסת בעלי חיים באל-על  

הטסת בעלי חיים באיזיג'ט

היום יש הרבה יותר מידע באתר לעומת מה שהיה שם כשאנחנו טסנו. זה דרש מאיתנו כמה שיחות טלפון למוקד שירות הלקוחות שלהם, באחת הפעמים, דיברנו עם נציגה שהייתה פשוט מדהימה! דיברנו איתה כמה פעמים בימים שלפני הטיסה, היא נתנה מידע מדוייק, הרגיעה והייתה סופר סבלנית. היא חזרה אלינו עם תשובות אחרי בירורים, ואפילו חזרה אלינו כמה פעמים כי השיחה התנתקה או שלא יכלנו לדבר באותו הרגע, לא נתקלתי בשירות כזה טוב מחברת תעופה בישראל ובכלל, כתבתי לחברת אל-על המלצה עליה אחרי שנחתנו עם הפי והכל עבר בשלום.

על מה דיברנו איתה?

קודם כל הוספנו את הפי להזמנה, לפניה הנציגה אמרה שהוא פשוט כמו מזוודה אז אין צורך לעדכן – זה לא נכון! תוודאו שמכניסים בהזמנה שמדובר בכלב! יצור חי! שטס במטען! לא יודעת עוד איך להדגיש כמה זה חשוב!!!

שאלנו אותה מה המידות והדרישות לכלוב הטסה ומה צריך לעשות לפני הטיסה, זה המידע מתוך אתר אל- על:

כלוב הטסה נדרש להיות קשיח, עם 3 עד 4 פתחי אוורור ודלת ממתכת. גודלם של פתחי האוורור צריך למנוע את מעברם של אפו או רגליו של בע"ח. דלת הכלוב צריכה להיות תקינה ומאובטחת באמצעות אזיקונים לפחות ב-4 פינות הדלת, בצורה שתמנע פתיחה במהלך הטיסה בשל תזוזה או על ידי בע"ח עצמו. אנחנו קנינו כלוב מפלסטיק, עם רשתות מתכת בפתחי האוורור. רצינו שזה יהיה כלוב כמה שיותר קל מבחינת משקל.

הטסת כלוב עם גלגלים אפשרית בתנאי שניתן לנעול את הגלגלים, אחרת יש להסירם. אנחנו קנינו גלגלים והסרנו בשדה התעופה. לדעתי גלגלים זה חובה כי בשלב מסויים אתן תצטרכו להכניס את הכלב לכלוב ולסגור אותו ולסחוב אותו לאזור הכבודה החריגה, זה מאוד מאוד מאתגר בלי גלגלים.

כלוב ההטסה צריך להיות מרווח מספיק כדי שבעל החיים יוכל לעמוד, להסתובב ולשכב בנוחות. יש לוודא שיש מרווח בין הראש לגג הכלוב. אנחנו קראנו באתרים שונים שמומלץ מרווח של כ 10 ס"מ מעל גובה הראש של הכלב. חשוב מאוד למדוד בצורה מדוייקת ולקחת מרווח בטחון.

בכלוב ההטסה חייבים להיות 2 מכלים, אחד לאוכל ואחד לשתייה. יש לוודא שהמכלים נגישים למילוי ללא פתיחת דלת הכלוב. גם אותם קנינו ביחד עם הכלוב, מיכלים מפלסטיק כדי שישקלו כמה שפחות.

מומלץ להרגיל את בעל החיים לכלוב מספר ימים לפני הטיסה. אנחנו קנינו את הכלוב כשבועיים לפני הטיסה והצבנו אותו בחצר עם שמיכה של הפי שהיה ישן עליה וקערות האוכל והשתיה שלו בפנים, ככה שיגיע לבקר בכלוב כמה שיותר. לצערי לא היה לנו זמן או אפשרות להכנה רצינית יותר, לנו זה היה מספיק אבל אני ממליצה כמובן להתייעץ עם הוטרינר שלכן או מאלפת כלבים שאתן סומכות עליה.

48 שעות לפני הטיסה צריך לשלוח לאל-על את המסמכים של הכלב, להתקשר לוודא שקיבלו, לעדכן במשקל של הכלוב יחד עם הכלב וגם אמרו לנו לוודא מול מנהל שהכל תקין.

יום הטיסה

ביום הטיסה, אמרו לנו להגיע כ 4 שעות לפני הטיסה כדי להשאיר זמן לטיפול בהטסה של הפי.

צריך להגיע לדלפק הצ'ק אין הרגיל, איפה ששולחים מזוודות, שם שוקלים את הכלב עם הכלוב ומשלמים במקום בהתאם למשקל. אחרי השקילה, צריך ללכת למעלית מיוחדת לכבודה חריגה, שם שולחים את הכלוב עם הכלב. לנו אמרו שאפשר לעשות את זה שעה לפני הטיסה. אם יש לכן זמן בין הצ'ק אין לשליחה של הכלוב אני ממליצה שתקחו את הכלב לטיול בחוץ, שיעשה צרכים ואולי תתנו לו חטיף שהוא אוהב.

אל תשכחו שאחרי שליחת הכלב אתן צריכות לעבור בדיקה בטחונית ומעבר גבול, תתכננו בהתאם.

כשתנחתו במדינת היעד, יגידו לכן לאן ללכת ומאיפה לאסוף את הכלב. 

דוד טס עם הפי כשהוא נחת אמרו לו שהפי יחכה לו איפה שהמזוודות. אחרי שדוד אסף אותו אמרו לו לגשת למסלול המכס האדום. שם הוא דיבר עם שוטרת גבול, היא בדקה את הצ'יפ של הפי והשוותה את המידע למסמכים שלו, שימו לב- לא לשכוח את המסמכים.

זהו נגמר המסע של הפי ואפשר היה לנשום לרווחה שהכל עבר בשלום 🙂

דרכון לכלב

אם אתן במקרה עושות רילוקיישן עם כלב לאירופה, אני ממליצה שתעשו לכלב דרכון, כן מי חשב שיש דבר כזה בכלל 🙂 זה יקל עליכן במעברים בין המדינות. מהניסיון שלנו עד עכשיו אף פעם לא עצרו אותנו לבדיקה כשעברנו לשוויץ או איטליה, אבל ברור לכן שלכל מדינה חוקים משלה גם בכל הקשור לבעלי חיים ועם הדרכון תוכלו לעבור בחופשיות יחסית. אנחנו נסענו כבר פעמיים לאיטליה עם הפי וגם הוטרינרית האלופה שלנו בשוויץ, ובכל פעם לוקחים איתנו את הדרכון. 

מה דעתכן?

טסתן פעם עם כלב?

יש משהו שתרצו לשאול אותנו?

דברו איתנו או תשאירו תגובה

עד הפעם הבאה,

Cheers

פוסטים נוספים בנושא רילוקיישן לצרפת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.