כמה ואיך חסכנו אלפי שקלים בהוצאות על הילדים
4 דרכים קלות שכל אחת יכולה ליישם ולחסוך אלפי שקלים
זוכרות שבפוסט הראשון אמרנו שהמטרה שלנו היא לפרוש בגיל 40? או לפחות לעבוד פחות?
אז אחת הדרכים להשיג את המטרה היא ע״י חסכון בכל תחום אפשרי בחיינו. שלא תבינו לא נכון, לא מדובר בהתקמצנות או חסכון עיוור רק לשם החסכון, אלא שאיפה לכמה שיותר עלות מול תועלת.
כשאנחנו קונים חפצים אנחנו לוקחים בחשבון כמה דברים:
- האם זה באמת הכרחי או שזה סתם נחמד שיהיה? אם הסתדרנו עד עכשיו בלי אז אולי זה לא כזה חשוב לקנות עכשיו?
- כמה החפץ מזהם? האם ישרת אותנו לאורך זמן או שיילך לפח אחרי שימוש קצר?
- מאיזה חומרים החפץ עשוי? אנחנו משתדלים להמנע מפלסטיק כמה שיותר, מעדיפים עץ, מתכת או זכוכית. ולוקחים בחשבון אם ניתן למחזר את הפריט בקלות.
לפני כמה שנים נחשפנו לאורח החיים המינימליסטי ולתנועת אפס פסולת ומאוד התחברנו לעקרונות, אנחנו מאוד משתדלים ליישם וזה מאוד מתחבר לשאיפה שלנו לחסכון.
אני אצרף קישורים לסרטים ומאמרים בסוף הפוסט.
אומרים שלגדל ילד אחד עולה מאות אלפי שקלים!!!
אז איך חסכון מסתדר עם גידול ילדים?
אני רוצה לשתף אתכן ב- 4 דרכים קלות לחסכון של אלפי שקלים בהוצאות על הילדים שגם ישמרו על כדור הארץ שלנו קצת יותר נקי:
1. כמה ואיך חסכנו בקנית עריסה ומיטת תינוק?
לא קנינו ולא השכרנו עריסה או מיטה מתחברת. קנינו מיטת תינוק רגילה, הכי פשוטה שמצאנו, הורדנו לה דופן וחיברנו אותה עם אזיקונים למיטה שלנו. זה מאוד נוח שהמיטה מחוברת ככה לא צריך לקום באמצע הלילה ופשוט לוקחים את התינוק אלינו להנקה/האכלה.
נכון מיטת תינוק יותר גדולה מעריסה, אבל יש לנו את המקום בחדר והעדפנו את זה על פני רכישה/ השכרה של ציוד נוסף.
קחו בחשבון שעריסה בנוסף למיטת תינוק משמעותה עוד מזרון ועוד סדינים בגודל שונה. כך שמדובר פה בחסכון כספי משמעותי. וגם עריסה משמשת לכמה חודשים בלבד, תלוי בגודל התינוק שלכם ואחר כך עוברים למיטת תינוק. לפי המלצת משרד הבריאות כדאי לישון עם התינוק בחדר שלכם עד גיל שנה אז גם ככה תעברו למיטת תינוק מתישהו. גם אם תרצו בהמשך לעבור למיטת מעבר מסתבר שזה אותו גודל של מזרון 🙂 אנחנו עברנו ישר למיטת יחיד של גדולים אבל זה כבר לפוסט אחר.
כמה תחסכו?
(מחירים מינימליים לפי זאפ)
עריסה 200 ש״ח
מזרן 100 ש״ח
סדינים 20 ש״ח לסדין, כפול 4 לפחות שתספיקו להחליף פליטות ופיפי וכו׳ – 80 ש״ח
סה״כ 380 ש״ח
זה סכום החיסון המינימלי בתנאי שאתם קונים את המוצרים הכי זולים שיש, אם תקנו מותגים יקרים יותר, בקלות תגיעו לחסכון של אלפי שקלים.
2. כמה ואיך חסכנו בקניית עגלת תינוק?
אני זוכרת את עצמי יושבת שעות באתרי אינטרנט בארץ ובחו״ל! (כי צריך לעשות מחקר יסודי) מחפשת המלצות על העגלה הכי טובה (מה שזה לא יהיה) ואחר כך הולכת למלא חנויות וסוחבת איתי את דוד שלא באמת אכפת לו מהעגלה, מצידו היה להסיע את טום על מזחלת מעץ/מתכת. ובחנויות ניסיתי לתפעל ולקפל מלא עגלות, ביד אחת, מעל הראש, עם הרגליים ובכל דרך מגוכחת אחרת שנראת מאוד נוחה בפרסומות אבל כל קשר בינה למציאות הוא מקרי בהחלט, כל זה כשאני בחודשים מתקדמים של הריון – תענוג!
בסוף כל ההרפתקאות שלנו (כשאני אומרת שלנו אני מתכוונת שלי) קנינו את העגלה הראשונה שחברה שלי המליצה לי ופסלנו בהתחלה כי היא נראתה לנו ממש צעצוע לעומת האחרות – עגלת יויו 🙂
תודה ללוטם הסופר אמא על ההמלצה! תמיד תתיעצו עם הורים לשני ילדים לפחות 🙂
באחת החנויות שאליה הגענו לראות את היויו המוכר שאל אותנו כמה ילדים יש לנו? ענינו לו שזה הילד הראשון שלנו ושאלנו אותו למה הוא שואל? הוא צחק ואמר לנו כל הכבוד על ההחלטה האמיצה לקנות יויו, רוב ההורים מגיעים להחלטה הזאת רק בילד שני או שלישי 🙂
אז למה יויו? (בחיי שלא משלמים לי על הפוסט הזה) כשאני אומרת יויו אני לא בהכרח מתכוונת למותג הספציפי שיש לנו אלא לסוג העגלות הפשוט, הנוח, בלי אמבטיה ענקית שאין איפה לתקוע אותה ברכב אלא אם כן אתם זוג שנוסע בסטיישן או משפחתית ענקית, האמבטיה הזאת היא גם ככה ל3-4 חודשים ואז היא תקועה לכם בבית כמו פיל באמצע הסלון וחבל לכם להפטר ממנה כי היא עלתה הרבה כסף או שתרצו לשמור אותה לילדים הבאים 🙂
אנחנו מאוד התרשמנו מהחוזק של היויו למרות שהיא נראית עגלת צעצוע, היא מאוד עמידה (ותאמינו לי העמדנו אותה בהרבה מבחנים), קלה לתפעול, וקיפול, האמבטיה שלה לדעתי יותר טובה מאמבטיות קשיחות כי היא עוטפת בחורף ומאווררת בקיץ. היא מתקפלת יחד עם העגלה, והכי חשוב, לא מתבאסים לעבור מהאמבטיה לטיולון אחרי חודשים ספורים. טום עד עכשיו בגיל 3 מדי פעם ישן שנ״צ בעגלה, כן הוא עדיין נכנס בה בנוחות ובקלות. לאמה קנינו עוד יויו רק בלי הבדים של האמבטיה.
עוד יתרון שלה זה שהיא באמת היחידה שבוודאות תעלה איתכם למטוס אם אי פעם נחזור לטוס (הפוסט נכתב בימי קורונה 🙂 ) ובאמת טסנו איתה 5 פעמים עם טום, לפני הקורונה, והיה ממש נוח לעלות איתה למטוס.
טוב אז שורה תחתונה,
כמה כסף תחסכו?
קשה להעריך כי יש מותגים במגוון מחירים, אבל חסכון במקום וכאב ראש זה פרייסלס 🙂
אם לנסות בכל זאת להעריך, לפי זאפ העגלה הכי זולה שמצאתי שכוללת טיולון ואמבטיה עולה 1000 ש״ח, לעומת טיולון שמתאים מגיל לידה במחיר של כ 400 ש״ח, חסכון של כ 600 ש״ח וזה על בסיס הדגמים הכי זולים שיש. אם נעלה במחיר לעבר המותגים היקרים יותר אז עגלה עם אמבטיה תעלה באזור ה 4000 ש״ח וטיולון מגיל לידה כ 1000 ש״ח ואז החסכון עולה ל 3000 ש״ח.
בנוסף ראיתי שהרבה חברים שלנו, בשלב שעוברים מהאמבטיה לטיולון, העגלה הרגילה מרגישה גדולה ומסורבלת מדי וקונים בנוסף עוד טיולון קליל וקטן וזאת עוד הוצאה של מינימום 300 ש״ח.
שוב מדובר בחסכון של אלפי שקלים!
3. כמה ואיך חסכנו על חיתולים?
כן כן גם על חיתולים אפשר לחסוך ולא סתם לחסוך, מדובר בחסכון של אלפי שקלים על חיתולים! ועל הדרך למנוע זיהום של הסביבה שלנו!
איך?
התשובה היא חיתולי בד – אני לא מתכוונת לטטרות אלא לחיתולים שמחליפים את הטיטולים החד פעמיים שהם גם מזהמים רציניים וגם לא הדבר הכי בריא לעור של התינוק. עכשיו תגידו מה??? שאני אכבס קקי??? מה פתאום?!
אז רק שתדעו שכתמי קקי יורדים ממש בקלות לעומת כתמים אחרים שחוזרים איתם מהגן (פייספאלם) וגם כל החיידקים נשטפים בכביסה בקלות.
אז אחרי שהתגברנו על הפחד מכביסה של קקי, לפני שאתן מדמיינות בדים ועיטופים וסיכות בטחון, אני שמחה לעדכן שהיום יש חיתולים שנראים בדיוק כמו הטיטולים החד פעמיים, רק שבסוף השימוש במקום לזרוק לפח, זורקים לסל כביסה או יותר נכון תולים ליבוש ומכבסים כל כמה ימים.
למה בחרנו להשתמש בחיתולי בד?
♥
הם בריאים לעור כי עשויים חומרים טבעיים בעיקר
♥
חסכוני בכסף
♥
לא מזהמים את הסביבה
♥
הם פשוט יפים 🙂
♥
כמה כסף תחסכו?
באריזת חיתולים זולה יחסית שעולה 30 ש״ח יש 45 חיתולים. ביום מחליפים בין 5 ל 8 חיתולים, תלוי בגיל הילדה וכמה פיפי היא עושה. במקרה הטוב האריזה תספיק ל 9 ימים. ילדים נגמלים מחיתולים בערך בגיל שנתיים. אם ניקח 365 ימים בשנה כפול 2 ונחלק ב 9 אתם תצטרכו לפחות 80 אריזות חיתולים שזה 2400 ש״ח וזה ממש המינימום! טום עד עכשיו ישן עם חיתול בלילה והוא בן 3.5! את החיתולים של טום העברנו לאמה אז החסכון שלנו כפול 🙂 והם בכיף יוכלו לשמש גם לילדים הבאים, אם יהיו 🙂
גם כאן מדובר בחסכון של אלפי שקלים!
4. כמה ואיך חסכנו על בגדי תינוקות וילדים?
זה לא סוד שתינוקות צריכים לא מעט בגדים, הם פולטים, מריירים, זוחלים, טועמים אוכל, החיתול נוזל ושלא נדבר בכלל על קקי גב (אגב זה לא קורה עם חיתולי בד), כל אלו מחייבים אותנו להחליף להם בגדים כמה פעמים ביום, ואם אנחנו לא רוצות לעשות כביסה כל יומיים כדאי שיהיו לנו מספיק בגדים.
מה זה אומר מספיק בגדים? לא יודעת, אבל מה זהכי מבאס אותי בבגדים של תינוקות זה שצריך להחליף את כל המלחתה כמעט כל 3 חודשים, או שהמידה קטנה או שהעונה מתחלפת.
המסקנה של כל זה היא שצריך באמת הרבה בגדים וזה כולל גם אביזרים, גרביים, כובעים, סינרים, כפפות, אוברולים, מעילים, סווטשירטים וכו׳.
אז נכון בתינוק הראשון מתלהבים מהקניות בהתחלה ואני בעד מה שעושה לכן טוב, אבל מהר מאוד מתחילים לרדוף אחרי הזנב של עצמינו בקניות לעיתים קרובות ובזבוז הרבה מאוד כסף עבור פריט ביגוד שישרת אותנו גג 3 חודשים!
אז מה עושים?
בגדים בירושה
אנחנו קיבלנו הרבה מאוד בגדים בירושה, מבני משפחה וחברים. נכון לא הכל מתאים אבל מה שכן חוסך כסף ולא פחות חשוב מפחית זיהום סביבתי. עוד יתרון בבגדים שעוברים בירושה, תמצאו שם הרבה בגדים יפים שבקושי נלבשו כי קנו אותם לאירוע חד פעמי או צילומים.
לטום קנינו קצת בגדים בהתחלה אבל לאמה עד היום חוץ מסיכות לשיער לא קניתי כלום!!!
אם אין לכם חברים או בני משפחה שיכולים למסור לכם בגדים, יש המון קבוצות בפייסבוק ואתרי אינטרנט שאפשר למצוא בהם בגדים למסירה.
קניות בגדים
אם בכל זאת החלטתם לקנות בגדים תזכרו כל הזמן שהבגד ישרת אתכם גג 3 חודשים, אין צורך להשקיע בבגדי מותגים או בגדי מעצבים, גם תזכרו שהבגד צריך להיות קודם כל נוח! אני לא חושבת ששמלה עם חצאית טול או ג׳ינס זה נוח לתינוק. זה נחמד לצילומים או אולי לאירוע פעם ב... אבל לא ללבוש את זה בשגרה - ושוב לדעתי חבל על הכסף. איך קונים בגדים בזול? אני אכתוב על זה פוסט בהרחבה אבל באופן כללי: 1. תחפשו חנויות לא ממותגות עם בגדי בייסיק כמו זברה, סלקשיין וכו׳. שימו לב שהבגדים שעשויים 100% כותנה 2. אם אתן קונות בחנויות מותגים תחפשו מארזים ככה המחיר לפריט זול יותר 3. תשתדלו לקנות במבצעים, לעונה הבאה, אני למשל קונה לטום בסוף החורף בגדים לחורף הבא, עד עכשיו צדקתי בהימורי מידות 🙂 4. וכמובן שאפשר גם להזמין מחו״ל מאתרים טובים וזולים כמו נקסט, ג׳ורג׳ וכו׳.
כמה כסף תחסכו?
לסיכום
הדגמתי כאן איך בקלות אפשר להגיע לחסכון של אלפי שקלים בהוצאות על ילדים, החסכון טוב גם לכיס שלכן ולגם פחות מזהם את כדור הארץ – ווין ווין 🙂
קישורים שהבטחתי לכן
עד כאן להפעם, מקווה שנהנתן,
בפוסטים הבאים אפרט עוד על איך חסכנו בהוצאות בדרכים אחרות.
אם אתן מצפות לילדה ראשונה – תשמרו את הפוסט,
אם יש לכן חברות שמצפות לילדה ראשונה – שתפו אותן בפוסט הזה.
בתקווה שהן יחסכו לא מעט כסף וביחד נשמור על כדור הארץ שלנו קצת יותר נקי 🙂
אשמח לשמוע מכן מה דעתכן?
יש לכן רעיונות נוספים לחסכון?
מה אתן עשיתן כדי לחסוך בהוצאות?
תודה לכן שקראתן!
עד הפעם הבאה – cheers